Auto Elektrika

Auto Elektrika

Auto-elektrika predstavlja granu auto-mehanike koja je vezana za popravljanje električnih komponenti automobila. Kada smo počeli da se bavimo ovim poslom, stvari su bile daleko jednostavnije. Nekada se ljudi uopšte nisu zanimali za usluge auto-elektrike i svi problemi koje su imali rešavali su se jako brzo. Elektične komponente u starijim modelima automobila su uglavnom bile vezane za rad motora ili za instrumente na komandnoj tabli. I uglanom su svećice i grejači bili glavni krivci. Naravno, danas to nije toliko jednostavno...

Auto-Elektrika kao jedan od bitnih segmenata Vašeg ljubimca

Kako se vremena menjaju, proizvođači se stalno takmiče ko će brže da izbaci nešto novo i do sada neviđeno na tržište. Kako se automobili i dalje razvijaju, tako to rade i njihovi auto-električni sistemi. Današnji auto-električni sistemi kontrolišu i kočenje, vazdušne jastuke, klima uređaje, navigaciju… Ukratko, danas su automobili jednako elektronski koliko i mehanički. Ipak, u ovoj trci proizvođači često zaborave da testiraju sve komponente kako treba i kvarovi lako nastaju. Mnogo dodatnih funkcionalnosti na kraju može izazvati i mnogo glavobolje kada dođe do lociranja izvora problema.

Zbog toga smo u auto-servisu “Pilipović” visoko obučeni, imamo najsavremeniju opremu za kompjutersku dijagnostiku. Auto-električni sistem Vašeg automobila kontroliše gotovo svaku funkciju vožnje tako da o tome morate posebno povesti računa - što uz našu pomoć neće više biti nemoguća misija.

 Moderni automobili su sada opremljeni sofisticiranim sistemima za kontrolu motora i karoserije koji prate brzinu, temperaturu motora, potrošnju goriva, spoljnu temperaturu vazduha, rad prenosa, klimatizaciju i još mnogo toga. Osiguravanje ispravnog rada ovih sistema i uređaja je jedini način da obezbedite sigurnu i udobnu vožnju, kao i trajanje Vašeg ljubimca.

Koji su to znaci da sa elektrikom nešto nije u redu?

Neki od znakova da postoje problemi sa automatskim električnim sistemom uključuju:

 

 • Često se desi da ne možete da pokrenete Vaš automobil
 • Pali se lampica za upozorenje za akumulator
 • Lampica upozorenja “Check Engine” svetli
 • Motor se isključuje kada se automobil kreće

 

Sistem može evidentirati bilo kakve greške ili odstupanja izvan radnih parametara i osvetliti lampicu upozorenja koja će vozaču savetovati da nešto ne radi ispravno. Mi Vam možemo pomoći da brzo i efikasno locirate kvar i tako Vam štedimo i vreme i novac!

Komponente automatskog električnog sistema

Postoje razni drugi elementi koji čine delove Vašeg auto-električnog sistema, uključujući akumulator Vašeg automobila.

Tu spadaju i senzori, aktuatori, alternatori, sistemi za punjenje baterija, senzori kiseonika, solenoidi, vazdušni ventili, pojačani motori i drugi uređaji. Svi ovi elementi zajedno rade na poboljšanoj snazi i performansama uz smanjenu potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova.

Popravka i dijagnostika auto-električnih sistema

Naša prodavnica auto-delova u potpunosti je opremljena najsavremenijom opremom za kompjutersku dijagnostiku. Naši tehničari imaju pristup tehničkim informacijama i komponentama za servisiranje, popravku i održavanje auto-električnog sistema u Vašem automobilu. Takođe, u svako doba možemo da nađemo i novi deo ukoliko zatreba!

Auto-elektriku tako dobro poznajemo da možemo sa sigurnošću reći šta će Vaš automobil dalje raditi - i uvek smo spremni na svaki mogući scenario! Evo nekih od najčešćih problema koje će naš tehničar rešiti za Vas u trenu:

 

 • Problemi sa akumulatorom
 • Akumulator se ne puni (uzrokovano neispravnim alternatorom)
 • Korodirani ili labavi kablovi za akumulatore
 • Pregoreli osigurač
 • Oštećen prekidač za paljenje
 • Labave ili istrošene svećice
 • Problemi sa startorom, motorom ili solenoidima

 

Da li i Vi vidite znake upozorenja ili dobijate zvuke negodovanja, a niste sigurni gde da pogledate? Ako je odgovor potvrdan, vreme je da pozovete profesionalce. Sa automobilima se družimo od 1983. i stručnjaci smo za bilo koji deo njihove anatomije.