Auto Elektrika

Auto Elektrika

Auto elektrika predstavlja granu auto-mehanike koja je vezana za popravljanje električnih komponenti automobila. Kada smo počeli da se bavimo ovim poslom, stvari su bile daleko jednostavnije. Nekada su auto elektrika i njene usluge bile nezanimljive za ljude i svi problemi koje su imali rešavali su se jako brzo. Elektične komponente u starijim modelima automobila su uglavnom bile vezane za rad motora ili za instrumente na komandnoj tabli. I uglavnom su svećice i grejači bili glavni krivci. Naravno, danas to nije toliko jednostavno...

Auto-Elektrika kao jedan od bitnih segmenata Vašeg ljubimca

Kako se vremena menjaju, proizvođači se stalno takmiče ko će brže da izbaci nešto novo i do sada neviđeno na tržište. Kako se automobili i dalje razvijaju, tako to rade i njihovi auto električni sistemi. Današnji sistemi auto elektrike kontrolišu i kočenje, vazdušne jastuke, klima uređaje, navigaciju… Ukratko, danas su automobili jednako elektronski koliko i mehanički. Ipak, u ovoj trci proizvođači često zaborave da testiraju sve komponente kako treba i kvarovi lako nastaju. Mnogo dodatnih funkcionalnosti na kraju može izazvati i mnogo glavobolje kada dođe do lociranja izvora problema.

Zbog toga smo u auto-servisu “Pilipović” visoko obučeni, imamo najsavremeniju opremu za kompjutersku dijagnostiku. Auto elektrika, tačnije njen sistem u Vašem automobilu kontroliše gotovo svaku funkciju vožnje tako da o tome morate posebno povesti računa - što uz našu pomoć neće više biti nemoguća misija.

 Moderni automobili su sada opremljeni sofisticiranim sistemima za kontrolu motora i karoserije koji prate brzinu, temperaturu motora, potrošnju goriva, spoljnu temperaturu vazduha, rad prenosa, klimatizaciju i još mnogo toga. Osiguravanje ispravnog rada ovih sistema i uređaja je jedini način da obezbedite sigurnu i udobnu vožnju, kao i trajanje Vašeg ljubimca.

Koji su to znaci da sa elektrikom nešto nije u redu?

Neki od znakova da postoje problemi sa automatskim električnim sistemom uključuju:

 

 • Često se desi da ne možete da pokrenete Vaš automobil
 • Pali se lampica za upozorenje za akumulator
 • Lampica upozorenja “Check Engine” svetli
 • Motor se isključuje kada se automobil kreće

 

Sistem može evidentirati bilo kakve greške ili odstupanja izvan radnih parametara i osvetliti lampicu upozorenja koja će vozaču savetovati da nešto ne radi ispravno. Mi Vam možemo pomoći da brzo i efikasno locirate kvar i tako Vam štedimo i vreme i novac!

Komponente automatskog električnog sistema

Postoje razni drugi elementi koji čine delove Vašeg auto-električnog sistema, uključujući akumulator Vašeg automobila.

Tu spadaju i senzori, aktuatori, alternatori, sistemi za punjenje baterija, senzori kiseonika, solenoidi, vazdušni ventili, pojačani motori i drugi uređaji. Svi ovi elementi zajedno rade na poboljšanoj snazi i performansama uz smanjenu potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova.

Popravka i dijagnostika auto-električnih sistema

Naša prodavnica auto-delova u potpunosti je opremljena najsavremenijom opremom za kompjutersku dijagnostiku. Naši tehničari imaju pristup tehničkim informacijama i komponentama za servisiranje, popravku i održavanje sistema auto elektrike u Vašem automobilu. Takođe, u svako doba možemo da nađemo i novi deo ukoliko zatreba!

Auto elektriku tako dobro poznajemo da možemo sa sigurnošću reći šta će Vaš automobil dalje raditi - i uvek smo spremni na svaki mogući scenario! Evo nekih od najčešćih problema koje će naš tehničar rešiti za Vas u trenu:

 

 • Problemi sa akumulatorom
 • Akumulator se ne puni (uzrokovano neispravnim alternatorom)
 • Korodirani ili labavi kablovi za akumulatore
 • Pregoreli osigurač
 • Oštećen prekidač za paljenje
 • Labave ili istrošene svećice
 • Problemi sa startorom, motorom ili solenoidima

 

Da li i Vi vidite znake upozorenja ili dobijate zvuke negodovanja, a niste sigurni gde da pogledate? Ako je odgovor potvrdan, vreme je da pozovete profesionalce. Sa automobilima se družimo od 1983. i stručnjaci smo za bilo koji deo njihove anatomije.