Auto Klime

Auto Klime

Auto klime danas predstavljaju jedan od integralnih delova svakog vozila. Više nisu luksuz, nego potreba, naročito ako ste često u prevozu ili ste zbog posla naterani da provodite određeni deo dana u vozilu. Benefiti posedovanja klime u automobilu su brojni: na primer, auto-klime brzo i efikasno regulišu toplotu u kabini.

Takođe su od velike koristi u zimskim mesecima kada dođe do magljenja prozora - Vaš vidik će ponovo biti kristalno čist samo kada uključite klimu. Ipak, klime je neophodno servisirati - za optimalne rezultate preporučljivo je jednom godišnje uraditi servis auto klime. Zašto je ovaj korak toliko bitan?

Servisiranje auto klime čuva vek Vašoj klimi , redovno dezinfikovanje čuva Vaše zdravlje jer bakterije ostaju u filteru dugo vremena. Preporučljivo je da servis radite pre početka letnje sezone, najbolje u proleće. Ne ostavljajte ovaj važan zadatak za trenutak kada sezona već počne - jer nećete moći stići na red. 

Ono što je bitno da napomenemo jeste to da koristimo sertifikovani gas R134a i ulje najvišeg kvaliteta čime se postiže najbolja kombinacija trajnosti i besprekornih performansi. Čuvamo i životnu sredinu - iz upotrebe je izbačen freon R-12 zbog štetnosti po ozonski omotač. Bićete sigurni da će uz našu pomoć Vaša auto klima raditi odlično cele godine, bez griže savesti!

Servisiranje Auto-Klime

Auto klime su veoma kompleksne, ali mi ćemo Vam ukazati na koje se delove najviše obraća pažnja. To su kompresor, ekspanzioni ventil, sušać freona, sistem cevi pod pritiskom, senzor pritiska, hladnjak (kondenzator), ventil, isparivač, strana visokog pritiska i niskog pritiska.

Freon u ovom sistemu neprestano kruži između dva agregatna stanja i kroz ceo poces se oslobađa hladnoća. Ipak, ovo je samo uprošćen pogled na to od čega se auto klime sastoje. Zamislite samo da se nešto u tom kruženju između dva agregatna stanja poremeti. To su složeni sistemi koji zahtevaju brigu da bi besprekorno funkcionisali. 

U našem servisu vršimo promenu freona auto klime i ulja, i dijagnostikujemo potencijalne probleme sa curenjem freona. Nudimo i uslugu punjenja freona, ali imajte na umu da ceo sistem mora biti u potpunosti ispravan. Redovnim servisiranjem i pregledima može se preduprediti neki veći kvar. 

Nudimo i usluge remonta kompresora - popravljamo elektromagnetno kvačilo, vršimo zamenu ležaja. Po potrebi vršimo i zamenu freonskih cevi. Pošto auto-servis “Pilipović” poseduje i prodavnicu auto-delova u sklopu svog poslovanja - vrlo lako možemo zameniti kompletan kompresor, kao i freonske cevi.

Dezinfekcija Auto-Klime

Naravno, u auto servisu “Pilipović” mislimo i na Vaše zdravlje. Imate li predstavu koliko se samo štetnih bakterija, ostataka nikotina, prljavštine i prašine nagomilava u auto-klimi? Pošto je u pitanju vlažna sredina to pogoduje i bržem nastanku neprijatnih mirisa, buđi… Neprijatni mirisi koji se šire nisu jedina neprijatnost - ovako direktno udišete te štetne alergene.

Ukoliko ste već primetili da vazduh u Vašem automobilu nije više toliko svež - ne zavaravajte se da će ovaj problem nestati sam od sebe. Zapravo, samo će doći do još većeg nagomilavanja. Jedini način da budete sigurni da je sve u najboljem redu, da nema rizika po zdravlje Vas i Vaše porodice jeste da nam prepustite dezinfekciju klime. Ovaj proces je brz i efikasan, a verujemo da ćete pozitivne efekte i sami vrlo brzo osetiti.