Kompjuterska Dijagnostika

Kompjuterska Dijagnostika

Budućnost je stigla a auto servis Pilipović je tu da prati korak i reši Vam probleme - i pre nego što nastanu. Posedujemo najsavremeniju opremu za kompjutersku dijagnostiku vašeg automobila kao i obučen tim profesionalaca. Kompjuterska dijagnostika automobila je danas neophodna da bi servisiranje najnovijih generacija automobila  proteklo u besprekornom redu. Sofisticirani elektronski sistemi danas čine sastavni deo automobila.

Da li ste znali da automobili najviših klasa imaju u sebi čak i do 30 kompjutera? Sve u službi vaše savršeno bezbedne i ugodne vožnje. Parametri se analiziraju konstantno da bi vi imali savršen ugođaj i iskustvo vožnje. Ovo se dešava čak i prilikom mirovanja vašeg automobila - na osnovu svega se podešavaju preferencije.

Ipak, kada dođe do kvara ovo predstavlja izazov za auto servise. Ovakvi sistemi zahtevaju najsavremeniju kompjutersku dijagnostiu automobila - i tu naš auto servis stupa na scenu. Pošto idemo u korak sa vremenom, možemo vam pomoći da rešite bilo koji problem

Zašto je potrebna kompjuterska dijagnostika automobila

Proizvođači najsavremenijih modela automobila ugrađuju veoma kompleksne eletktronske sisteme koji prate rad vašeg vozila, analiziraju i brzo lociraju neispravnosti u radu vašeg ljubimca. Kompjuter beleži sve promene i bitne detalje vezane za funkcionisanje - rad senzora, beleži iznenadne događaje i sve to možete videti po signalizaciji sijalica na kontrolnoj tabli.

Kompjuterska dijagnostika automobila je važna da bi se preuzeli i pravilno očitali podaci iz računara vašeg vozila. Tako se na najbrži način dolazi do srži neke nepravilnosti u radu i do izvora kvara.

Koliko često je potrebno raditi kompjutersku auto dijagnostiku?

Kompjuterska dijagnostika automobila je prva pomoć čim vam vaš automobil signalizira neku određenu neispravnost. Ono što vam je prvi indikator da nešto nije u redu je narandžasta lampica koja ima  simbol motora ili natpis ‘’Check engine’’. Ovo je univerzalan deo svih novijih automobila i naziva se MIL lampica. Ipak, ostajete uskraćeni za bitne detalje o tome gde je konkretno problem. Pali se kada se detektuje neki problem -kontrole motora, antiblokirajućeg sistema, vazdušnog jastuka i slično. Ugasiće se samo u slučaju potpunog otklanjanja kvara. 

Tu mi stupamo na scenu sa našom najsavremenijom opremom za kompjutersku dijagnostiku i sa našim obučenim profesionalcima iz auto servisa Pilipović. Efikasno detetktujemo kvar i predlažemo vam najbolje rešenje.

Oprema za kompjutersku dijagnostiku komunicira sa kompjuterom automobila i tada se jasno vidi izvor kvara.

Da li je ovaj proces siguran?

Ovaj proces je apsolutno bezbedan po vašeg ljubimca. Veći bi problem bio da ignorišete problem s obzirom da kompjuter u vašem automobilu radi neprekidno, te reguliše performanse vašeg ljubimca a vi imate najbolje iskustvo vožnje.

Kompjuterska dijagnostika automobila je najsigurniji način da proverite ispravnost i sigurnost vozila. Ovaj proces je izuzetno brz - kvar se detetuje čak i pre nego što se hauba otvori. Ovim uređajima je moguće i dodatno podesiti sklopove da bi vam pružili još bolje iskustvo vožnje.

 

Iako ovi sistemi deluju kompleksno, mi stvari možemo učiniti prostijim. Dođite i uverite se u kvalitetnu i brzu uslugu!