Akumulator

Zamena Akumulatora

Kako možete znati da li Vašem automobilu treba zamena akumulatora?

Obično su prvi znaci da je Vašem automobilu potrebna zamena akumulatora lampice upozorenja na instrument tabli automobila, ili ćete možda pokušati da upalite vozilo i čuti samo otkucajne zvuke kada okrenete ključ u kontaktu.

Postoje razni uzroci za prazan ili mrtav akumulator. Do toga ponekad dođe od normalne upotrebe i habanja vozila, a ponekad je i znak da nešto nije u redu sa Vašim vozilom. Uobičajeni znaci da je potrebna zamena akumulatora obično su povezani sa preteranom upotrebom, zato budite pažljivi sa uključivanjem svetla ili radija u Vašem vozilu ako motor nije upaljen. Takođe, ako je napon pogrešan ili postoji problem sa alternatorom, uglavnom se akumulator prvi kvari.

Koliko dugo traju akumulatori automobila?

Akumulatori automobila obično traju 4 do 5 godina, u zavisnosti od samog vozila, tako da nije retkost da je zamena akumulatora neophodna bez dodatnih problema sa motorom. Ako postoji problem sa motorom Vašeg vozila koji uzrokuje problem sa akumulatorom, naši mehaničari mogu da Vam pomognu - da reše problem, da Vam obezbede dodatne popravke, da Vas upozore na to šta dalje možete da očekujete, ali i da provere detalje Vaše garancije akumulatora i da Vas savetuju kako da postupate u skladu sa istom.

Kako napuniti akumulator?

Akumulator Vašeg automobila se puni tokom vožnje pomoću alternatora, ali ako postoji problem sa alternatorom ili ste previše ispraznili akumulator, onda bi kratko punjenje pomoću kablova (i drugog vozila) trebalo brzo da pokrene Vaše vozilo. Ukoliko imate zdrav akumulator i motor, Vaš automobil bi trebalo da bude u mogućnosti da napuni akumulator tokom naredne vožnje i ne bi trebalo da bude problema pri sledećem paljenju motora.

Koliko volti ima akumulator automobila?

Zdravi akumulatori, tj. potpuno napunjeni akumulatori proizvešće 12,6 volti i još malo preko kada motor automobila radi. Najlakši način za merenje napona akumulatora je korišćenje multimetra, ali kako većina ljudi obično ne nosi takvu opremu sa sobom, naši mehaničari imaju sve što je potrebno za testiranja zdravlja Vašeg akumulatora.

Kako zameniti akumulator automobila?

Uvek je dobra ideja da stručni mehaničar obavi bilo kakve popravke na Vašem motoru (i uopšte vozilu), a to uključije i zamenu akumulatora. Svi naši mehaničari su stručni i mogu Vam bez problema pružiti usluge zamene akumulatora vozila i posavetovati Vas u vezi sa Vašim daljim postupanjem prema vozilu. Kontaktirajte nas ili nas posetite u jednom od našem auto servisu u Novom Sadu u Vršačkoj ulici broj 29.